Katere potrebščine potrebuje otrok za prvi razred: sodoben vodič za starše prvošolčkov 2024

Začetek šolske poti je pomemben mejnik tako za otroke kot za starše. V tem članku vam bom zaupala, kaj pravzaprav potrebuje vaš prvošolec, da bo uspešno stopil na pot izobraževanja. Na koncu pa vas čaka še prav poseben seznam s katerim boste na najenostavnejši način pripravili vse šolske potrebščine, ki jih potrebuje vaš otrok z vstopom v prvi razred.

 

Da bo prehod v prvi razred čim lažji, vam razkrivam ključne šolske potrebščine, ki jih vaš prvošolec potrebuje. Na koncu pa lahko najdete brezplačni seznam, ki vam bo olajšal zbiranje vseh nujnih šolskih pripomočkov za uspešen prehod v šolske klopi v letu 2024. Z leti izkušenj kot starš, sem postala prava ekspertka za pripravo na prvi šolski dan. Tokrat pripravljam svojega najmlajšega sina na vstop v prvi razred in z vami delim seznam, ki pokriva vse, od osnovnih do dodatnih šolskih potrebščin, ki jih bo vaš otrok potreboval.

osnovne šolske potrebščine

V osnovne šolske potrebščine sem uvrstila res ves osnovni nabor, ki ga potrebuje prvošolček. Seveda se lahko kakšna potrebščina razlikuje glede na osnovno šolo.

 

dodatni nasveti
Izbira najprimernejše šolske torbe ali nahrbtnika

Zelo pomembno je kakšno šolsko torbo boste izbrali za prve tri razrede. Ali boste ciljali na to, da jo bo otrok nosil čim dlje, ali se boste posvetili bolj klasičnemu pristopu k izbiri trde šolske torbe. Po mojih ugotovitvah se je najbolje obnesla trda šolska torba za prve štiri razrede. Najprej zaradi velikosti, saj je prilagojena otrokovi velikosti. Vanjo lahko pospravi ravno dovolj šolskih potrebščin. V šolo še ne nosijo toliko stvari, da bi recimo razmišljala o torbi na kolesih, ki je v višjih razredih, za moje mnenje, skoraj obvezna (glede na težo, ki jo morajo naši otroci nositi).

Pri motivu trde anatomske torbe predlagam, da poiskusita s prvošolčkom izbrati tak motiv, ki se ga ne bo takoj naveličal. Pri svoji najstarejši hčerki se je zgodilo to, da je interes motiva iz risanke hitro pošel in ji torba ni bila več všeč. Seveda sem mnenja, da če se le da otrok izbere torbo, ki mu je všeč, saj se gre nenazadnje v prvi razred samo enkrat v življenju. Torej če se vrnem nazaj k motivom, vam predlagam univerzalen motiv, ki vam bo še za kakšno leto več prihranih visoke stroške nakupa šolske torbe (poleg tega pa bo otrok s torbo rad šel v šolo).

Udobni šolski copati

Glede na udobje in praktičnost vam predlagam balerinke. Torej te, ki objamejo celotno stopalo in so pri hitrih nogicah malčkov vedno trdno na njihovih nogah, ko se podijo in lovijo. Do sedaj so se najbolje obnesle usnjene šolske copate, ki niso napram drugim, razpadle v štirih mesecih. Moja prva dva otroka sta jih nosila leto pa pol (in še bi jih, a kaj ko tako hitro rastejo).

 

ne pozabite tudi tega

 

šolske potrebščine za učenje doma

 

otroci z ilustriranimi nahrbtniki rišejo z velikimi svinčniki na belo steno

Sedaj ko veste, kaj potrebujete, je čas za nakup potrebščin za šolo. Začnite s pripravami pravočasno, da se izognete nepotrebnemu stresu, in izkoristite priložnost, da ta prehod naredite zabaven in poučen tako za vas kot za vašega otroka. Priprava na prvi razred osnovne šole pa ni omejena samo na nakup potrebščin. Pomembno je tudi, da otroka psihološko pripravite na novo rutino in okolje. Pogovarjajte se o šoli na pozitiven način, obiščite šolo pred prvim šolskim dnem, če je to mogoče, in spodbujajte samostojnost pri pripravi šolske torbe in opravljanju domačih nalog. Z uporabo zgornjih priporočil si želim, da sem vam pomagala olajšati predpripravo. Zagotovite, da bo imel vaš prvošolec vse potrebno za uspešen začetek šolske poti, hkrati pa ohranite navdušenje in pozitiven odnos do učenja. Dobrodošli v novo poglavje vašega življenja!

Za vse zavzete starše pa sem pripravila še "to do" seznam v tabeli, za lažjo nakupovalno izkušnjo. V dokumentu, ki vam ga brezplačno podarjam sem zbrala še nekaj zelo pomembnih nasvetov, ki jih v tem blogu nisem uspela opisati. Prijavite se na e-novičke in si zagotovite planer šolskih potrebščin za prvošolčka z vsemi nasveti še danes.

Tadeja T.

 

Prijavite se na e-novice in prejmite darilo

Prijavite se na naše e-novice in prejmite BREZPLAČNO DARILO:

  1. Lista vseh šolskih potrebščin za prvi razred: ne zamudite nobene pomembne potrebščine.
  2. Posebni nasveti: koristni nasveti, ki jih v blogu nisem omenila.
  3. Dva unikatna motiva šolskih urnikov: idealni za vašo peresnico, torbo ali domačo pisalno mizo.

Obljubimo, da vas ne bomo bombardirali z e-sporočili; poskrbeli bomo, da bodo informacije, ki jih prejmete, resnično koristne in ekskluzivne. Prijavite se zdaj in si zagotovite brezplačno darilo!

Z nadaljevanjem se strinjate z našo politiko zasebnosti.